Boete voor bezit van 1.200 obussen

Photonews
De rechtbank van Ieper heeft een man veroordeeld tot een boete van 1.600 euro, waarvan een deel met uitstel, voor het bezit van 1.200 obussen en enkele geweren. 

J.V. groeide op in een landbouwersgezin in Westrozebeke, waar hij zijn vader regelmatig obussen uit de grond zag halen. Die werden toen nog gewoon naar de ijzerhandelaar gebracht. V. raakte gefascineerd door het oorlogstuig en reed met zijn fiets de Westhoek af lp zoek naar obussen. Zijn verzameling groeide stilaan, maar ondertussen werd ook de wetgeving strenger. De man moest zich dan ook verantwoorden voor de rechter voor het bezit van oorlogsmunitie. Tussen zijn 1.200 obussen zaten nog twintig geladen tuigen. Van zijn halfautomatische pistool met geluidsdemper was de vergunning vervallen. De beklaagde, die bijna 60 jaar is, moet nu een boete betalen. Zijn verzameling krijgt hij niet meer terug. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.