Bezoek Theo Francken aan Staden lokt 180 mensen naar SWOK

Theo Francken startte een nieuwe 'Theo Toert' in het SWOK in Staden.
Sam Vanacker Theo Francken startte een nieuwe 'Theo Toert' in het SWOK in Staden.
N-VA-kopstuk Theo Francken heeft woensdagavond een nieuwe reeks lezingen afgetrapt in Staden. Francken kwam er op uitnodiging van de lokale N-VA in cultuurcentrum SWOK zijn visie op de voorbije verkiezingen, op de actuele politiek en op migratie toelichten. 180 mensen daagden op voor de lezing.

Eerdere lezingen van Francken brachten wat tegenstand teweeg. Zo werd de wagen van de gewezen staatssecretaris in februari nog beschadigd door betogers naar aanleiding van een lezing in het Waalse Verviers. In Staden verliep alles echter rustig. 180 van de 240 beschikbare plaatsen in het SWOK waren bezet. “We zijn dus tevreden met de opkomst”, zegt Marc Bogaert van de Stadense N-VA. “Dat Theo in Staden de aftrap geeft van zijn nieuwe reeks lezingen is uiteraard een hele eer.”

Francken gaf tijdens de lezing een analyse van het verkiezingsresultaat op 26 mei, waarna hij de migratie en zijn visie op het sociaal contract toelichtte. Francken rijdt trouwens nog altijd rond met een deuk in zijn wagen. “Die deuk heb ik nog niet laten herstellen omdat ze me er aan herinnert hoe ik in Wallonië behandeld werd”, legt hij uit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.