Atletiekclub organiseert eerste Memorial Martine Vandewalle ter ere van oud-voorzitter

AC Staden houdt de herinnering aan hun erevoorzitster in ere met de eerste Memorial Martine Vandewalle
RV AC Staden houdt de herinnering aan hun erevoorzitster in ere met de eerste Memorial Martine Vandewalle
De atletiekclub van Staden organiseert op zondag 13 oktober voor het eerst een grote veldloop op de terreinen rond sporthal de Wankaarde. De wedstrijd voor vrije sporters en niet-aangeslotenen wordt opgedragen aan wijlen Martine Vandewalle, gewezen voorzitter van de club.

“Het is mee door de inspanningen van Martine dat we vandaag nog altijd een bloeiende club zijn met meer dan tweehonderd leden”, zegt hoofdtrainer Henri Lefevere. “Ze was voorzitter van 1997 tot 2012. Enkele jaren geleden werd ze getroffen door kanker en in 2017 verloor ze de strijd. Ter ere van haar besloten we onze veldloop om te dopen tot de Memorial Martine Vandewalle. We hopen zoveel mogelijk mensen samen te krijgen voor een namiddag sporten. Dat zou Martine ongetwijfeld ook gewild hebben.”

Het startschot van de Memorial wordt zondag om 14 uur gegeven op de terreinen van SK Staden in de Bruggestraat. Inschrijven kan ter plaatse. Er staat ook een familiecross van twee kilometer op het programma. Deelnemen aan die familiecross kost twee euro, G-sporters kunnen zich gratis inschrijven. Een deel van de opbrengst gaat naar de Zombietrail, die het geld aan goede doelen schenkt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.