Amerikaanse topdiplomaat ondertekent rouwregister voor Ann-Laure

Matthew Lussenhop ondertekent het rouwregister voor Ann-Laure Decadt.
Joke Couvreur Matthew Lussenhop ondertekent het rouwregister voor Ann-Laure Decadt.
In het woonzorgcentrum De Oever in Oostnieuwkerke (Staden) heeft de belangrijkste Amerikaanse diplomaat in ons land Matthew Lussenhop gisteren het rouwregister voor Ann-Laure Decadt ondertekend.

De 31-jarige vrouw stierf op 31 oktober bij een terreuraanslag in New York. Ze was er samen met haar twee zussen en haar moeder op citytrip. Op het moment van de aanslag deden ze een fietstochtje toen ze door de bestelwagen van de terrorist langs achter werd aangereden. Matthew Lussenhop had zelf gevraagd of er een mogelijkheid was om zijn medeleven te kunnen komen betuigen.


"Een tragisch verlies door een vreselijke en laffe daad", schreef hij in het rouwregister neer. "Ann-Laure zal gemist worden door een hechte en bezorgde gemeenschap in Staden. Amerika en België zijn verenigd in het lijden en de wil om het kwaad van het terrorisme te verslaan." Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) zorgde voor het onthaal van de Chargé d'Affaires van de Verenigde Staten van Amerika. Hij schreef ook nog een boodschap neer. "Onze gemeente is in diepe rouw, geschokt door dit gruwelijke en oneerlijke geweld." Er wordt nog een wake gehouden voor Ann-Laure Decadt in Oostnieuwkerke op 10 november. Waar en wanneer precies, is nog niet bekend.


(LSI)