Acteur Rik Degryse krijgt Stadense cultuurprijs

Rik Degryse neemt de cultuurprijs in ontvangst van schepen van Cultuur Gwendolyn Vandermeersch.
Joke Couvreur Rik Degryse neemt de cultuurprijs in ontvangst van schepen van Cultuur Gwendolyn Vandermeersch.
Rik Degryse van toneelkring Wij Bouwen heeft de derde Stadense cultuurprijs gewonnen. Na een stemronde tijdens de algemene vergadering van de cultuurraad werd hij in het SWOK verkozen tot winnaar. Andere genomineerden waren de Zombietrail, de carnavalsraad, Verbroedering Staden België-Staden Duitsland, Natuurpunt, Art Studio Brikat, Art-Illustria en Kerckstede.

De cultuurprijs werd in 2017 in het leven geroepen door de gemeentelijke cultuurraad en wordt uitgereikt aan een vereniging, persoon of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt op vlak van cultuur. Elke vereniging die aanwezig is op de algemene vergadering van de cultuurraad kan een stem uitbrengen op een van de genomineerden. Rik Degryse kwam als winnaar uit de bus. Hij staat al een kwarteeuw aan het hoofd van toneelkring Wij Bouwen en heeft een indrukwekkend palmares opgebouwd. Hij kreeg van cultuurschepen Gwendolyn Vandermeersch (Open Vld) een werk van kunstenaar Luc Lapere. Opmerkelijk genoeg won Rik ook de nieuw in het leven geroepen publieksprijs. 

Bij de voorbije edities ging de cultuurtrofee naar Kindertheater Framboos (2017) en Heemkring Antonius Sanderus (2018).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.