ABS haalt oude tractoren van stal en trekt op zwerfvuiltocht

Het Algemeen Boeren Syndicaat van Staden organiseert op zondag 2 juni een oldtimertocht voor tractoren. Diezelfde dag houdt het ABS ook een zwerfvuilactie.

Zondag tuft er vanaf 9.30 uur weer een karavaan oldtimer tractoren door de gemeente. Ze starten aan het SWOK. Deelnemers betalen 25 euro en krijgen daarvoor een uitgebreide maaltijd, drie drankjes en een foto van zichzelf met hun oldtimer. De rit bedraagt 35 kilometer.

Na de rondrit gaat het ABS op zwerfvuiltocht. “Langs het parcours gaan we alle zwerfvuil opruimen en waar nodig plaatsen we zwerfvuilbordjes”, zegt voorzitter Chris Verhaeghe. “Drankblikjes in het gras en in de bermen en grachten zijn een echte plaag voor veehouders. Bij het maaien of bij het ruimen van de grachten belanden scherpe stukjes blik in het voer. Uit onderzoek blijkt dat naar schatting 6.200 koeien per jaar ziek worden door blikjes en ander afval. 2.500 dieren sterven elk jaar aan een maagontsteking. Daarom vragen we met deze campagne ook aan de nieuw verkozen politici om werk te maken van statiegeld op plastic flesjes en blikjes.”

Inschrijven bij André Vandewaeter op 051/77.83.19, bij Patrick Claeys op 0478/97.33.17 of via abs-staden@hotmail.com.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.