Exclusief voor abonnees

225 werknemers Westvlees in quarantaine, burgemeester wil dat politie naleving controleert

Volgens burgemeester Vanderjeugd is de uitbraak in zijn gemeente ontdekt dankzij de contacttracing

225 werknemers van Westvlees moeten verplicht thuis blijven, ruim 600 anderen kunnen doorwerken.
AFP 225 werknemers van Westvlees moeten verplicht thuis blijven, ruim 600 anderen kunnen doorwerken.
Het vleesverwerkend bedrijf Westvlees in Westrozebeke zette gisteren 225 werknemers in preventieve thuisquarantaine. In de versnijderij zijn zeker al 18 personeelsleden besmet met corona. In Duitsland, Nederland en Amerika bleek eerder al dat het virus uitermate goed gedijt binnen slachthuizen en vleesbedrijven. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) wil dat de politie de quarantaine controleert.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Claudine Clarebout

    Alle bedrijven zouden hun personeel verplicht moeten testen.

  • bart vansteenkiste

    ze zeggen dat het vlees niet besmet is en dat het virus enkel van mens tot mens overgaat , ben je daar zo zeker van , hebt u ooit al eens de bijbel gelezen !! een leven wezen is dat nu mens of beest kan het virus dragen , draagt het , het virus leven of geslacht het virus kan aan wezig zijn , ze zouden zeggen dat het op verpakking zit en op plastiek en plots niet op vlees en is daar waar het meeste gevaar zit .

  • robert van puyenbroeck

    Wat gebeurd met het vlees ? Personeel in quarantaine maar het vlees mag verder zijn weg gaan, waar zitten de mensen van de volksgezondheid en de tv sterren virologen ?