Het Leuvense stadsbestuur wil het goede voorbeeld geven en gaat resoluut voor elektrisch vervoer.
Volledig scherm
Het Leuvense stadsbestuur wil het goede voorbeeld geven en gaat resoluut voor elektrisch vervoer. © Vertommen

Stad Leuven schakelt over op elektrische dienstwagens

LeuvenHet Leuvense stadsbestuur zal de komende jaren personen- en kleine bestelwagens die aan vervanging toe zijn, inruilen voor een 100% elektrische exemplaren. “Zo maken we werk van een duurzaam wagenpark en geven we zelf het goede voorbeeld”, zegt schepen Thomas Van Oppens (Groen).

0 reacties

 1. Miss paling uit Appels krijgt na 60 jaar afwezigheid nieuw leven dankzij Rosse Buurten: “Reuzin volledig opnieuw gemaakt”
  Appels

  Miss paling uit Appels krijgt na 60 jaar afwezig­heid nieuw leven dankzij Rosse Buurten: “Reuzin volledig opnieuw gemaakt”

  Tijdens de Appelse feesten op 8 augustus mogen de inwoners rekenen op een terugkomst van een heel oude bekende. Reuzin Miss paling zal er opnieuw haar intrede maken nadat Gert Peleman de reus in een kleedje van de 21ste eeuw heeft gestoken. De reuzin was in de jaren 40 elk jaar aanwezig in Appels, maar verdween toen op een zolder. “We zijn blij dat we nu de reuzin weer kunnen laten meelopen", vertelt Sofie Van Limbergen van Sint-Cecilia Appels.
 2. Café De Libertad is één van de 100 gerenoveerde gebouwen in Leuven: “Mede dankzij project ELENA geen sprake meer van gas. Hier regeert de zon”
  PREMIUM
  Leuven

  Café De Libertad is één van de 100 gerenoveer­de gebouwen in Leuven: “Mede dankzij project ELENA geen sprake meer van gas. Hier regeert de zon”

  Het kostte meer dan 50 miljoen euro, maar tussen eind 2017 en mei 2021 werden liefst 100 Leuvense gebouwen milieubewust gerenoveerd. Eén van de deelnemers aan project ELENA is café Libertad in de Muntstraat waar van gas geen sprake meer is en dat zal ook het geval zijn voor het hotel dat momenteel boven de legendarische kroeg wordt gebouwd. “We rekenen op onze zonnepanelen voor het energieverbruik”, zegt uitbater Rikky Evers.