Zo zal de nieuwe verkaveling aan de Kerkstraat eruitzien

Zo zou de verkaveling eruit gaan zien.
RV Zo zou de verkaveling eruit gaan zien.
De verkaveling Schoem, op de binnengronden van de Kerkstraat in Hoevenen, krijgt stilaan vorm. Er komen vier aparte gebouwen die ondergronds verbonden worden met een parkeergarage. Die zal zowel toegankelijk zijn voor bewoners van de meergezinswoningen als voor de bezoekers. Er komen in totaal 46 wonigen.

Voor de bouw van de verkaveling sloegen de gemeente Stabroek en Igean de handen in elkaar. Er is al een nieuwe toegangsweg aangelegd vanuit de Kerkstraat en de twee delen van de achterliggende P.J.Tijsmanslaan zijn met elkaar verbonden. De nieuwe straat kreeg de naam August Huybrechtslaan. 

Achter aan de nieuwe straat komt een ontmoetingscentrum met zorgappartementen voor senioren en mensen met een autismespectrumstoornis. Dat moet klaar zijn tegen eind 2022. 

De zone voor meergezinswoningen beslaat een oppervlakte van 7.000 vierkante meter. Maximaal een derde van het perceel zal bebouwd worden. De ruimte rondom de gebouwen wordt aangelegd als een groenzone die aansluit bij het nieuwe park en de groenaanleg rondom het ontmoetingscentrum.

De meergezinswoningen komen in vier aparte gebouwen met een gevel in baksteen. De twee bestaande waterlopen op het terrein worden behouden en zijn een centraal element voor de buitenaanleg. Van zodra de nodige vergunningen zijn afgeleverd, kunnen de bouwwerken starten.

Zo zou de verkaveling eruit gaan zien.
RV Zo zou de verkaveling eruit gaan zien.
Zo zou de verkaveling eruit gaan zien.
RV Zo zou de verkaveling eruit gaan zien.



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.