Sint Catharinaschool wint laatste wisselbeker scholencross

De laatste wisselbeker werd gewonnen door de Sint Catharinaschool.
Alfons Schryvers De laatste wisselbeker werd gewonnen door de Sint Catharinaschool.
Voor de 31ste Stabroekse scholencross op de atletiekpiste van het sportcentrum waren niet minder dan 568 leerlingen ingeschreven. De cross werd traditioneel afgesloten met een prestatieloop.

Hieraan mocht iedere sportieveling deelnemen. 59 lopers meldden zich om 1.800 meter af te leggen. Dit jaar werd de wisselbeker voor de laatste keer uitgereikt. Die gaat traditioneel naar de school met de meeste deelnemers. “Voor sommige scholen is het soms moeilijk om een grote groep leerlingen af te vaardigen”, zegt burgemeester Rik Frans (N-VA). “Sommige klassen zijn op bosschool of hebben andere activiteiten, waardoor ze minder kans hebben om de wisselbeker te bemachtigen. Daarom werd besloten dit jaar de wisselbeker voorgoed aan de school te overhandigen die gedurende al die jaren de beker het meest mee naar huis mocht nemen.” De laatste wisselbeker zowel voor de jongens als de meisjes ging naar de Sint Catharinaschool uit Stabroek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.