PITO koopt woning naast school

Het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) heeft het pand en de tuin gekocht naast de school. Dat geeft de school mogelijkheden om de mobiliteit op het Laageind te verbeteren. De woning aan de straatkant gaat PITO gebruiken als conciërgewoning en een deel van de zijtuin kan mee worden geïntegreerd in de bestaande toegangsweg naar de achterliggende parking van de school.

Renovatie

Met ruim 1.300 leerlingen die dagelijks van en naar school komen, ontstaat er telkens heel wat verkeersdrukte rond de school en op de al drukke gewestweg. De school probeert die verkeerstroom wel zo goed mogelijk in goede banen te leiden met verkeerstoezichters die fietsers begeleiden en door voetgangers de juiste kant op sturen. Bussen met leerlingenvervoer en auto's van het personeel die de school verlaten, moeten soms lang aanschuiven om in de file te kunnen ritsen wat voor heel wat extra file zorgt.


Nu de eigenaar van de aanpalende woning verhuisde naar een rusthuis kreeg PITO voorkeur om zijn woning, en tuin, aan te kopen. Meteen ontstaan er plots mogelijkheden om het invoegen in het bestaande verkeer vlotter te laten verlopen en meer voertuigen te verwerken. De woning, aan de straatkant, wordt gerenoveerd en zal gebruikt worden als conciërgewoning. Voor de renovatiewerken worden de leerlingen van de school ingeschakeld. (FSE)