Nieuwe kindergemeenteraad kan werkjaar starten

De nieuwe Stabroekse kindergemeenteraad
Alfons Schryvers De nieuwe Stabroekse kindergemeenteraad
In de raadzaal van het Stabroekse gemeentehuis is de nieuwe kindergemeenteraad geïnstalleerd.

Schepen van Jeugd Liesbeth Bardyn (CD&V) heette iedereen welkom en was blij met de jonge afgevaardigden van vier scholen. De kindergemeenteraadsleden moeten uitgroeien tot ambassadeurs en aanspreekpunt voor hun school. In tegenstelling tot de voorgaande jaren, waar de kinderen de te behandelen thema’s zelf kozen, worden er nu twee vooropgesteld. Men koos voor verkeersveiligheid en pleegzorg.

Tot het einde van het jaar zal men werken rond verkeersveiligheid in het bijzonder rond de scholen De Rekke en Sint-Calasanz in Hoevenen. Alle kinderen legden de eed af en er werd een kinderburgemeester verkozen. Hiervoor waren vijf kandidaten: drie meisjes en twee jongens. Na een geheime stemming werd Elise Steurs aangesteld als kinderburgemeester. De kindergemeenteraad is samengesteld uit Silke Zegels, Frauke De Schutter, Flo Huybrechts , Jillian Hoogers, Elien Aertssen, Mathieu Van Overloop, Daan Bogaerts, Seppe Hendrickx, Lore Bon, Celestia Yang en Lars De Rybel.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.