Kleuters De Rekke kunnen ravotten op uitdagende speelplaats

De piratenboot in het midden van de speelplaats kreeg de meeste aandacht van de kleuters.
Alfons Schryvers De piratenboot in het midden van de speelplaats kreeg de meeste aandacht van de kleuters.
In de Stabroekse gemeentelijke basisschool De Rekke kunnen kleuters zich voortaan uitleven op een nieuwe speelplaats. “De vroegere speeltuigen waren aan vervanging toe en de kleuters hadden nieuwe uitdagingen nodig”, zegt burgemeester Rik Frans (N-VA).

“Wij merkten op dat kleuters dagdagelijks steeds minder uitgedaagd worden om buiten te spelen en hun grove motoriek te oefenen. Daarom kozen wij voor een opstelling waar de motorische vaardigheden geoefend kunnen worden en waar de fantasie en het sociaal spel van onze kleuters volop geprikkeld wordt”, zegt directrice Inge Coeckelbergs.

Er werd ook een rustige zone gecreëerd voor kleuters die behoefte hebben aan een beetje rust. Door er boekjes aan te bieden, is het is ook een plek waar de focus gelegd wordt op het voorbereidend lezen. Centraal op de nieuwe speelplaats staat een houten piratenboot. Rondom zijn speeltoestellen geplaatst die focussen op de evenwichtszin van de gebruikers. Onder deze toestellen liggen blauwe vlekken. Dat moet kleuters aanzetten om geconcentreerd te blijven en zeker niet te vallen anders komen ze in het water terecht.

De nieuwe speelplaats heeft ongeveer 13.000 euro gekost. Voor de aanleg werd gekozen voor duurzame materialen met weinig onderhoud. De kostprijs kon gedrukt worden dankzij de inzet van vrijwilligers zoals ouders en leerkrachten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.