Kahlan en Brynn geven elkaar het jawoord in het gemeentehuis... en de hele klas is erbij

Kathlan en Brynn uit het derde leerjaar van de Sint-Catharinaschool traden in het huwelijksbootje bij het bezoek aan het gemeentehuis. Maar niet heus natuurlijk.
Alfons Schryvers Kathlan en Brynn uit het derde leerjaar van de Sint-Catharinaschool traden in het huwelijksbootje bij het bezoek aan het gemeentehuis. Maar niet heus natuurlijk.
De leerlingen van het derde leerjaar van de Sint Catharinaschool hebben met juf Christine en meester Christoph een bezoek aan het Stabroekse gemeentehuis gebracht. Daar werden ze ontvangen door burgemeester Rik Frans (N-VA) en zijn schepenen Liesbeth Bardijn (CD&V) en Veerle Nonneman (N-VA). Het hoogtepunt van de dag? Een huwelijk... 

In de raadzaal werd eerst een geïmproviseerde gemeenteraad gehouden. Nadien volgde een rondleiding langs de verschillende diensten van het gemeentehuis en werd de werking ervan uitgelegd. Het bezoek aan het gemeentehuis werd afgesloten met een huwelijksplechtigheid. 

Hiervoor werd eerder in de week in de klas, via lottrekking bepaald, wie de bruid en bruidegom mocht zijn. Kahlan Van Overtveldt en Brynn Verstrepen gaven elkaar het ja-woord. De ceremonie was levensecht met alles erop en eraan. Een dikke knuffel sloot de plechtigheid af. Alle leerlingen, die eveneens feestelijk waren uitgedost, poseerden nadien samen met het pasgetrouwd koppeltje op de trappen voor het gemeentehuis. In de school boden juf Christine en Meester Christoph hun leerlingen nog een receptie aan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.