Herdenkingscomité klaar voor 75 jaar bevrijding

Het herdenkingscomité gaat aan de slag.
Alfons Schryvers Het herdenkingscomité gaat aan de slag.
In Stabroek is het herdenkingscomité Stabroek, Hoevenen en Putte met de voorbereidingen gestart voor het organiseren van verschillende activiteiten naar aanleiding van 75 jaar bevrijding Wereldoorlog II.

“Op 3 oktober 1944 werd Stabroek bevrijd door de Canadezen”, zegt Wendy Van Egdom en dat zullen we niet onopgemerkt laten passeren. “Momenteel brainstormen we over activiteiten die hieraan herinneren. Op het Frans Oomsplein, in het centrum van Hoevenen, komt al zeker een infobord dat verwijst naar de bominslag waardoor het plein ontstaan is. Daarnaast denken we aan infoborden op andere locaties die verwijzen naar gebeurtenissen tijdens WO II, en een theateropvoering. Graag willen we afsluiten met een optocht van militaire voertuigen door de gemeente.” Om alles in goede banen te leiden krijgt het herdenkingscomité steun van het Stabroekse gemeentebestuur en de Heemkring Molengalm. Het volledige programma zal binnen enkele maanden bekend zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.