Gemeente kiest voor bouw van autowasplaats aan Krekelberg

De Stabroekse meerderheid van N-VA en CD&V heeft beslist om een wasplaats voor het wassen van gemeentevoertuigen te bouwen op het gemeentelijk terrein aan de Krekelberg 30. De uitgave wordt geraamd op 182.000 euro.

Ondanks dat deze uitgave was opgenomen in het investeringsbudget van 2016, stemden de raadsleden van Open Vld tegen het voorstel. "Het nut van het project is niet aangetoond" zegt de Open Vld-fractie. "Het is niet omdat er geld opzijgezet is, dat het dan ook maar moet opgemaakt worden. Wij willen eerst laten onderzoeken hoe de omliggende gemeenten dit aanpakken. Bovendien hadden we graag geweten welk rendement de gemeente denkt te halen per voertuig. Waarom kan dit ook niet zelf gedaan worden en misschien is het wel goedkoper om de opdracht uit te besteden, tenzij de gemeente een commerciële carwash wil exploiteren", zei de Open Vld-fractie.

Het voorstel van de liberalen om de aanleg van de wasplaats uit te stellen, kreeg geen meerderheid. De twee andere oppositiepartijen (sp.a-Groen en Vlaams Belang) onthielden zich bij de stemming. (FSE)