François en Maria vieren diamanten huwelijksjubileum

François en Maria werden ontvangen door burgemeester Rik Frans.
Alfons Schryvers François en Maria werden ontvangen door burgemeester Rik Frans.

Naar aanleiding van hun zestigste huwelijksverjaardag zijn François Lefever (82) en Maria Smeyers (80) ontvangen in het gemeentehuis van Stabroek. Beiden zijn geboren in Antwerpen en leerden elkaar kennen in een danscafé. Sinds 1971 woont het diamanten paar in Hoevenen. Maria werkte als jong meisje bij chocoladefabriek Meurisse in de Antwerpse wijk Dam. Na haar huwelijk hield ze een winkeltje van rookwaren open aan Bell Telephone in Antwerpen. Daarna vond ze werk in de haven als koffiedame en stond ze in voor het onderhoud van de kantoren. Dat heeft ze uiteindelijk 23 jaar gedaan. François is van opleiding meubelmaker en in 1967 ging hij aan de slag bij General Motors en bleef daar tot aan zijn brugpensioen in 1994. 

Het echtpaar heeft geen kinderen en geniet volop van hun pensioen door drie keer per jaar voor enkele weken naar Spanje te trekken. Namens het gemeentebestuur overhandigde burgemeester Rik Frans (N-VA) hen een oorkonde en geschenkcheques ter waarde van honderd euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.