Dubbel kinderhuwelijk sluit bezoek aan gemeentehuis af

De traditionele groepsfoto op de trappen van het gemeentehuis
Alfons Schryvers De traditionele groepsfoto op de trappen van het gemeentehuis

Leerlingen van de 4de leerjaren van BSGO De Stappe uit Stabroek brachten een bezoek aan het gemeentehuis in de Dorpsstraat. De 34 leerlingen werden, samen met hun leerkrachten, ontvangen door burgemeester Rik Frans en zijn, schepenen Veerle Nonneman, Sarah De Martelaere en Liesbeth Bardyn. Na een bezoek aan de raadzaal volgde een rondleiding langs de verschillende gemeentelijke diensten op het gemeentehuis. Het bezoek van de leerlingen kaderde in het leerprogramma over de werking van gemeentes en provincies. De ontvangst van de leerlingen werd afgesloten met een huwelijksceremonie. Omdat er twee klassen op bezoek waren zijn ook twee kinderhuwelijken voltrokken. Voor 4b gaven Lenn Adriaensens en Caitlin Wackenier, enigszins aarzelend, het jawoord. Zij werden via loting uitgekozen om in het huwelijksbootje te stappen. Voor 4a waren dat Géorg Baetens en Amber Hansen. Als afsluiter van de ceremonie toonde burgemeester Rik Frans enkele oude exemplaren van huwelijks- en geboorteregisters. Nadien volgde de traditionele groepsfoto op de trappen van het gemeentehuis.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • VERA CLINCKERS

    Ik was aanwezig maar niet op de foto. Als mama van Géorg was ik super fier toen hij op één knie ging zitten om zijn vrouw te ''ringen''. Het huwelijk van hen was echt aandoenlijk omdat ze in het echt ook een koppeltje zijn. Sorry voor de andere klas, maar 4LA was toch beter ;-)