Diplomaat leert Gitok-leerlingen alles over Europa

GITOK is Europese school
RV GITOK is Europese school
Gitok Stabroek is een EPAS-school (European Parliament Ambassador School). Zo neemt ze een engagement op om rond de Europese Unie te werken. De school kreeg zelfs het bezoek van een Belgische diplomaat.

De senior-ambassadeurs (leerkrachten) en de juniors (leerlingen) organiseerden een grote Europabeurs voor de leerlingen. Aan de hand van een quiz, spelletjes, info, activiteiten en een hapje en een drankje van 12 verschillende EU-landen, leerden de leerlingen veel over de Europese landen. 

De school kreeg ook Patrick Van Gheel, Belgisch diplomaat en directeur van het directoraat dat de commerciële kwesties binnen Europa opvolgt voor België, over de vloer. De leerlingen konden hierdoor in direct contact komen met een diplomaat om zo het reilen en zeilen van de diplomatie te leren kennen. Door activiteiten kreeg de tweedaagse uitstap naar het Europees Parlement in Straatsburg van vorig jaar een passend vervolg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.