College veegt omstreden bouwproject in binnengebied van tafel

Het Stabroekse schepencollege zegt neen tegen een project van bouwpromotor Van Laerhoven. Die wilde in het binnengebied, tussen de straten Kleine Molenweg en Bos, vijf eengezinswoningen en appartementen bouwen. Met deze beslissing volgt het college het protest uit de buurt. De architect bekijkt nu welke alternatieven er zijn en of er een andere bouwaanvraag wordt ingediend.

Het protest uit de buurt had vooral te maken met de verkeersveiligheid in hun wijk. De smalle straatjes van de wijk Het Bos, een van de oudste wijken in Stabroek, komen uit op de drukke gewestweg Kleine Molenweg. Op de meeste plaatsen is er nu al een moeilijke doorgang voor het verkeer en ontstaan er geregeld gevaarlijke toestanden.De Stabroekse stedenbouwkundige ambtenaar gaf daarom een ongunstig advies.


"De realisatie van een meergezinswoning op een klein perceel met de inplanting van garages aan de achtergevel van de naastliggende woning, is in strijd met de goede ruimtelijke ordening. In het ontwerp staat geen anderhalve parkeerplaats per woonentiteit en geen afval- en fietsenberging. Het volbouwen van het achterliggende binnengebied, dat enkel bereikbaar is via een zeer smalle en doodlopende weg is onwenselijk en creëert een onveilige situatie. De nieuwe woningen zouden ook slecht bereikbaar zijn voor de hulpdiensten."


Nu volgt ook het college dat negatief advies. Het buurtcomité is tevreden met de beslissing maar laat weten alert te blijven en eventuele nieuwe plannen opnieuw te beoordelen inzake leefbaarheid van de buurt. (FSE)