Bouwbedrijf Aertssen kiest voor waterstofvrachtwagens en gaat zelf waterstof produceren

Het team van Aertssen kiest voor waterstof als aandrijvingsbron voor hun vrachtwagens.
RV Het team van Aertssen kiest voor waterstof als aandrijvingsbron voor hun vrachtwagens.
Vorige week werd in Phoenix in de VS de Nikola Tre, een vrachtwagen op waterstof, voorgesteld. Het Stabroekse bedrijf Aertssen Group was aanwezig en plaatste meteen een voorbestelling voor tien waterstoftrucks. Ze zijn leverbaar vanaf 2023. 

Intussen onderzoekt het familiebedrijf hoe het zelf waterstof kan produceren via eigen windmolens en zonnepanelen. De bevoorrading van waterstof op de Europese markt is nog beperkt. In de Verenigde Staten wordt een netwerk van 700 tankstations opgezet. 

 Aertssen Group wil echter niet wachten op de Europese markt en wil zijn groene waterstof zelf produceren. De eerste gesprekken voor de bouw van een waterstoftankstation op de nieuwe logistieke site in Verrebroek, en op het zonnepark in Zelzate, zijn lopende. De levertermijn van de Nikola Tre geeft Aertssen Group net voldoende tijd om de vergunningen en de bouw van een eigen waterstoftankstation rond te krijgen.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.