Bib heropent vanaf 1 juli

De bibliotheek van Stabroek.
Gemeente Stabroek De bibliotheek van Stabroek.
De hoofdbibliotheek in Stabroek en het filiaal in deelgemeente Hoevenen zullen vanaf woensdag 1 juli heropenen. Een fysiek bezoek is dus opnieuw mogelijk. Vanaf dan is het niet meer mogelijk aanvragen te doen voor de afhaalbibliotheek.

De heropening gaat gepaard met een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen. Bij de bib van Stabroek moeten de gebruikers binnengaan langs de achteringang aan de kant van de parking. De handen ontsmetten is verplicht. Het gebouw verlaten gebeurt via de voorkant van het gebouw aan de kant van de Smoutakker. De computers kunnen worden gebruikt om op internet te gaan. Het leescafé hervat, maar ook daar zijn de social distancingmaatregelen van kracht. Kopiëren en afdrukken is opnieuw mogelijk.

In het filiaal in deelgemeente Hoevenen moeten gebruikers eveneens hun handen ontsmetten aan de ingang. Er mogen maximaal tien personen tegelijkertijd binnen. Er kan nog geen gebruik gemaakt worden van catalogus- of internetcomputers. Afdrukken of kopiëren is nog niet mogelijk.