Basket Stabroek speelt partijtje rolstoelbasket tegen team van paralympiër Peter Genyn

De spelers van Basket Stabroek speelden voor één keer ook rolstoelbasketbal.
Alfons Schryvers De spelers van Basket Stabroek speelden voor één keer ook rolstoelbasketbal.
In sporthal Blokwegvelden in Hoevenen organiseerde Basket Stabroek haar jaarlijkse clubdag. Als thema werd gekozen voor ‘Basket Stabroek on wheels’. De spelers waagden zich voor de gelegenheid aan een partijtje rolstoelbasketbal.

Dat was een bewuste keuze, zegt voorzitter Marc Decloedt. “We willen onze jeugd duidelijk maken dat het niet voor iedereen zo evident is om aan sport te doen. Mensen met een beperking blinken in veel gevallen uit in volharding en doorzettingsvermogen. Daarom was ook Peter Genyn aanwezig op onze clubdag. Als Belgische rolstoelracer, rolstoelrugbyspeler en paralympiër kan hij onze jeugd zeer veel bijbrengen.” 

Als hoogtepunt van de clubdag werd een wedstrijd gespeeld samen met Peter tegen een team van Basket Stabroek. De leden namen ook plaats in een rolstoel om het gevoel te ervaren. 

Basket Stabroek is begin de jaren 80 ontstaan uit Gembas (Gemeentelijke Basisschool) nu de Rekke. De club telt 360 leden, waarvan 140 spelers, die met 13 ploegen in de 2de en 3de provinciale spelen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.