Atletiekvereniging laat lopers kennismaken met Kalmthoutse Heide

De lopers van Acss.
Alfons Schryvers De lopers van Acss.
De Stabroekse atletiekvereniging Acss is een project gestart waarbij lopers de Kalmthoutse Heide met z’n 24 verschillende routes en verschillende toegangspoorten kunnen ontdekken. 

 “We hebben enkele fervente natuurlopers in de club die er geregeld gaan lopen. Het is een prachtig gebied, en zo dicht bij huis. Jurgen (Verschueren, medelid van Accs, red.) en ik hebben op een ludieke, speelse manier al bijna 70 personen kunnen uitdagen om er in totaal 100 km te lopen, zonder prestatiedruk of tijdslimiet. De meesten lopen in klein gezelschap en sommigen in gezinsverband met kinderen”, zegt Carina Michiels van Acss. 

Om iedereen een kans te geven plant Acss een clubevenement op zondagvoormiddag 19 mei waarbij de eerste lopers gaan voor een routemarathon. De track werd ontworpen door Jurgen Verschueren. Via ongeveer 40 km zijn ze er in geslaagd om een route door de natuur te ontwerpen die alle bestaand routes ergens aantikt. Er is instap mogelijk aan de Abdijlaan voor de laatste 27 km. Alle andere lopers vertrekken vanuit Hazeduinen voor 6,5 of 12 km. 

Info op www.acssvzw.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.