32 gouden koppels gehuldigd door gemeentebestuur

Foto Alfons Schryvers

Het Stabroekse gemeentebestuur heeft alle echtparen die dit jaar hun vijftigste huwelijksverjaardag vieren, ontvangen in kasteel Ravenhof. In totaal waren 32 echtparen aanwezig. Negen zijn getrouwd in Stabroek en Antwerpen. Zeven in de toen nog zelfstandige gemeente Hoevenen en vijf koppels in Ekeren. Vier koppels gaven hun jawoord in Kapellen.


"Veel van de aanwezige jubilarissen zijn in het huidige Stabroek gebleven. Het is hier zeker en vast goed om te wonen", zei burgemeester Rik Frans (N-VA).


In zijn gelegenheidstoespraak stond de burgemeester ook even stil bij de belangrijke gebeurtenissen in 1967, het jaar van de huwelijken.


"De brand in warenhuis Innovation in de Brusselse Nieuwstraat kostte het leven aan ten minste 325 personen en op 25 juni vernietigde een tornado 117 woningen in Oostmalle. Op muzikaal jaar was 67 een topjaar met hits als 'All You need is Love' van The Beatles en 'Green green grass of home' van Tom Jones. Ongetwijfeld hebben heel wat koppels op televisie gekeken naar Spel Zonder Grenzen of Bonanza. 1967 was ook het eerste jaar waarin weggebruikers konden worden onderworpen aan een alcoholtest", bracht de burgemeeste r in herinnering.


(FSE)