Restauratie kerk in Spiere aangevat

Er staan stellingen tot aan de top van de kerk.
gemeente Spiere-Helkijn Er staan stellingen tot aan de top van de kerk.
De restauratie van de Sint-Amandus en Heilig Hartkerk in Spiere is begonnen. De kerk is samen met het omliggende kerkhof en de omheiningsmuur sinds 2011 een beschermd monument.

De kerk is gebouwd tussen 1891 en 1893. Er zijn een hoop elementen aan vernieuwing toe. De kapconstructie, het leien dak, de Doornikse steen en de voegen van de gevels worden aangepakt. Verder worden ook  de glas-in-loodramen en metaalwerken gerestaureerd. Het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn laat op de Facebookpagina van de faciliteitengemeente weten dat de werken zo’n 250 dagen zullen duren en dat de gemeente zelf 414.000 euro betaalt. Goed een jaar geleden al liet toenmalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) weten dat Vlaanderen een subsidie van 673.524 euro vrij maakt voor de restauratie van de kerk in Spiere.

De restauratie is aangevat.
gemeente Spiere-Helkijn De restauratie is aangevat.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.