Openluchtzwembad en gewezen manege meer uitspelen

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN SPIERE-HELKIJN

Het vroegere openluchtzwembad kan het toerisme opkrikken.
Deleu Het vroegere openluchtzwembad kan het toerisme opkrikken.
Hoe kan het landelijke Spiere-Helkijn meer toeristen verwelkomen? Is het vroegere openluchtzwembad een troef? En wat met de gewezen manege?

TeAm+ verwijst resoluut naar het oudste openluchtzwembad van het land, aan de monding van de Spierebeek in de Schelde. Kopman Dirk Walraet van Lijst Burgemeester vindt dat het na een jarenlange renovatie tijd is voor concrete resultaten. "We bieden het gewezen zwembad in concessie aan een horeca-uitbater aan, die ook instaat voor onderhoud", zegt Walraet. "We hebben hier natuur en open ruimte, het vroegere zwembad past in dat plaatje als rustpunt voor wandelaars en fietsers."


Ook opvallend zijn de plannen met de oude manege op de Oudenaardseweg, waar Lijst Burgemeester onder andere een natuurpark en stopplaats voor campers wil. De gemeente kocht de vroegere manege, waar ook een jeugdlokaal en loods voor de technische dienst gepland zijn, voor 570.000 euro. TeAm+ vindt het een domme investering. "De kostprijs zal door de geplande renovatiewerken tot 800.000 euro oplopen", meent kopman Vincent Devos. "Te duur, er werd per inwoner vierhonderd euro aan dit onnodige project gespendeerd. Een goedkopere renovatie van de site van het containerpark is nooit overwogen, wat onbegrijpelijk is. Hopelijk moeten de belastingen nu niet verhoogd worden. TeAm+ is tegen de verspilling van middelen." (LPS)