Exclusief voor abonnees

Fanny Lecluyse tussen topsport, liefde en het leven als rennersvrouw: “De grote droom is om samen met Victor op de Olympische Spelen te staan”

Fanny Lecluyse.
Maxime Petit Fanny Lecluyse.
Zwemster Fanny Lecluyse heeft enkele drukke maanden achter de rug. Ze zwom de Olympische limiet, haalde in december een bronzen medaille op het WK kortebaan en werd onlangs nog geëerd als ereburger in Spiere. Daartussen vestigde haar vriend, wielrenner Victor Campenaerts, een nieuw werelduurrecord in Mexico. Maar hoe vallen die drukke sportlevens te combineren?

Fanny en Victor leerden elkaar kennen op de Europese kampioenschappen in Glasgow. “Op een van de laatste avonden, toen we allemaal onze wedstrijden hadden gehad, hadden we met de zwemmers en de wielrenners afgesproken om elkaar eens wat beter te leren kennen. Het klikte al snel met Victor en eens thuis bleven we berichtjes sturen en afspreken met elkaar. Op 6 mei waren we exact zeven maanden samen”, glundert Fanny aan tafel in de woonkamer van haar ouderlijk huis in Spiere. Telkens als het over Victor Campenaerts gaat, gaan haar mondhoeken omhoog, blinken haar ogen en krijgt ze een lichte blos op haar wangen. “Het voelt inderdaad heel goed aan, we hopen toch dat het voor eeuwig is”, lacht ze. 

Victor Campenaerts en Fanny Lecluyse na Victors stunt, waarbij hij het werelduurrecord op zijn naam zette in Mexico.
Photo News Victor Campenaerts en Fanny Lecluyse na Victors stunt, waarbij hij het werelduurrecord op zijn naam zette in Mexico.

Samenzijn

Toch is samenzijn, niet zo simpel voor het jonge koppel. Voor het werelduurrecord was Victor Campenaerts drie weken naar Mexico, daarvoor zat hij ook twee maanden in Namibië om zich voor te bereiden op dat record. En ook Fanny zit niet stil. In december zat ze in China voor het WK kortebaanzwemmen en in juli zwemt ze op het WK langebaanzwemmen in Zuid-Korea. “Het is inderdaad enorm puzzelen om elkaar te zien”, vertelt Fanny. 

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.