Fanny Lecluyse ereburger van Spiere-Helijn: “Een hele eer”

Burgemeester Dirk Walraet, Fanny Lecluyse, papa Christian Lecluyse en mama Lauren Douterlugne
Alexander Haezebrouck Burgemeester Dirk Walraet, Fanny Lecluyse, papa Christian Lecluyse en mama Lauren Douterlugne
Zwemster Fanny Lecluyse is donderdagmiddag gehuldigd als ereburger van Spiere-Helkijn. Ze is daarmee de tweede ereburger ooit in de gemeente. “Fanny heeft met haar sportieve prestaties Spiere-Helkijn mee uit de Middeleeuwen getrokken”, zegt een fiere burgemeester Dirk Walraet. 

“Het is een hele eer voor mij om hier geëerd te worden als ereburger”, zegt Fanny Lecluyse. “Ik ben hier opgegroeid en heb ik bijna al mijn hele leven gewoond. Sinds anderhalf jaar woon ik in Dottenijs maar ik kom nog bijna elke dag in Spiere om mijn ouders te bezoeken.” Burgemeester Dirk Walraet kent Fanny Lecluyse goed en is erg fier op haar. “Ze verdient deze titel meer dan wie anders. Met haar sportieve prestaties heeft ze een kleine gemeente als Spiere-Helkijn mee op de kaart gezet. In december vorig jaar behaalde ze een bronzen medaille op de 200 meter schoolslag op het WK kortebaanzwemmen in China. We vonden dat zo’n straffe prestatie dat we haar wilden eren met het ereburgerschap. Fanny mag dan wel sinds anderhalf jaar drie kilometer verder in Dottenijs wonen, ze is en blijft een echte Spierenaar, ook haar ouders zijn dat die niet ver van mijn deur wonen.” Fanny’s ouders Christian Lecluyse en Lauren Douterlungne straalden ook op de ceremonie. “We zien heel fier dat ze nu ereburger is en met haar carrière natuurlijk. De ultieme droom zou zijn dat ze een finale kan zwemmen op de Olympische Spelen. We geloven erin en met haar vriend Victor Campenaerts, waardoor ze nu ook wel wat vaker in Antwerpen vertoeft, heeft ze een erg goede motivator aan haar zijde.” Fanny is de tweede ereburger ooit van de faciliteitengemeente. Wijlen André Lietaer, ondernemer en duivenspecialist, werd in 2007 als eerste ereburger gehuldigd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.