Bende veroordeeld voor diefstallen aanhangwagens

/Zwevegem


Een bende van zes is veroordeeld tot grotendeels voorwaardelijke celstraffen omdat ze de voorbije jaren in de regio van Zwevegem en Spiere-Helkijn met tientallen aanhangwagens aan de haal is gegaan.


Drie familieleden uit Spiere-Helkijn en Frankrijk speelden volgens het openbaar ministerie een cruciale rol. Tal van zoekertjes op tweedehandssites als Kapaza en Le Bon Coin, getuigen die zijn zwarte jeep op de plaats van diefstallen zagen opduiken én de getuigenis van zijn ex. Dat waren de drie elementen waarop de openbare aanklager steunde om de schuld van Francois G. (31) uit Spiere-Helkijn en zijn kompanen aan te tonen. Volgens het openbaar ministerie verdwenen er tussen begin 2013 en 2014 tientallen aanhangwagens, die in loodsen in Avelgem en Spiere-Helkijn gestald werden. Francois G. en zijn familielid Olivier (47) kregen de zwaarste straffen: Francois vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden effectief, en een boete van 1.200 euro, Olivier één jaar voorwaardelijke celstraf en 900 euro boete.


Vier andere beklaagden komen er met voorwaardelijke celstraffen van vijf tot tien maanden en boetes van 600 tot 900 euro van af. (LSI)