Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetroffen

VraseneIn de Peperdam in Vrasene (Beveren) heeft een gewapende man zich urenlang verschanst gehouden in een woning na een schietincident. De politie was er afgelopen nacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en slaagden er rond 10.30 uur in om de woning binnen te dringen. Ze troffen er het levenloze lichaam aan van de verdachte. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.

 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. Het Groot Dictee Heruitgevonden gaat op zoek naar taalwonders
  HAACHT/BOORTMEERBEEK

  Het Groot Dictee Heruitge­von­den gaat op zoek naar taalwon­ders

  In de HaBoBIB in Haacht kan je op 8 oktober terecht voor het Groot Dictee Heruitgevonden. Je hoeft geen spellingkrak te zijn om mee te doen, het dictee wemelt niet van de moeilijke woorden. Het spel start simultaan in meer dan honderd bibs over heel Vlaanderen en Brussel. Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard dagen iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen. Ze beloven er een laagdrempelig taalspel van te maken. De presentatie is in handen van Tom De Cock, radio-dj, presentator en schrijver. Annelies Moons, radiopresentatrice, leest op haar beurt het dictee voor. Inschrijven doe je via de site van HaBoBIB.