Sofie Theunissen zetelt sinds dinsdagavond in de Vorselaarse gemeenteraad
Volledig scherm
Sofie Theunissen zetelt sinds dinsdagavond in de Vorselaarse gemeenteraad © rv

Sofie Theunissen (CD&V) stapt voortaan door het leven als gemeenteraadslid: “Ik kijk er naar uit mijn steentje bij te dragen in Vorselaar”

VorselaarGisterenavond, tijdens de gemeenteraad van Vorselaar, legde Sofie Theunissen de eed af als raadslid. Zij vervangt daarin Carine Vercammen, vierde fractielid van CD&V-Vorselaar.

 1. Project rond pop-upkramen op woensdagmarkt is succes: “Drie tijdelijke kramen vroegen al een vaste standplaats”
  Willebroek

  Project rond pop-upkramen op woensdag­markt is succes: “Drie tijdelijke kramen vroegen al een vaste stand­plaats”

  Het project rond de pop-upkramen op de wekelijkse woensdagmarkt in Willebroek is een succes. “We hebben een jaar lang enkele plaatsen voorbehouden voor pop-upkramen, en mochten er acht verwelkomen. Drie van hen ruilden hun tijdelijke plek al in voor een vaste standplaats. Zo groeit onze markt weer aan”, zegt schepen voor lokale economie Ilse Lenvain (N-VA).
 2. Fedasil op zoek naar winterschoenen voor asielzoekers: “Enkel vanaf maatje 40 alstublieft”
  Lommel

  Fedasil op zoek naar winter­schoe­nen voor asielzoe­kers: “Enkel vanaf maatje 40 alstu­blieft”

  De laatste weken is het in ons land typisch Belgisch weer met veel regen, wind en binnenkort misschien zelfs sneeuw. Sinds kort verblijven er aan het Parelstrand in Lommel opnieuw asielzoekers en blijkbaar hebben die het koud aan de voeten. Daarom roept Fedasil Lommel op om winterschoenen binnen te brengen. “Die zien enkele bewoners heel graag komen, wel enkel vanaf maatje 40 alstublieft”, klinkt het. Mensen kunnen de schoenen brengen naar het onthaal achter de hoofdingang. Contact opnemen is mogelijk via info.lommel@fedasil.be.