Natuurgebied Burreken illustratiebeeld.
Volledig scherm
Natuurgebied Burreken illustratiebeeld. © RV

Snuiterswandeling in Burreken

HorebekeNog geen plannen op zondag 24 juli en zin om samen met je familie iets actiefs te doen? Dan mag je de Snuiterswandeling in Burreken zeker niet missen.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Op huizenjacht in West-Vlaanderen, maar toch dicht bij Gent: “Beernem, Tielt en Ruiselede zijn betaalbaarder dan Deinze. Ideaal voor oud-studenten”
  PREMIUM
  Tielt/Beernem/Ruiselede

  Op huizen­jacht in West-Vlaanderen, maar toch dicht bij Gent: “Beernem, Tielt en Ruiselede zijn betaalbaar­der dan Deinze. Ideaal voor oud-studenten”

  West-Vlamingen met studenten in huis weten dat de koten in Gent er niet goedkoper op zijn geworden. Ook jonge West-Vlaamse koppels, die in de stad hebben gestudeerd, hebben het niet makkelijk om rond Gent een betaalbare woning te vinden. Dus gingen we eens kijken naar de prijzen van de woningen in de drie West-Vlaamse gemeenten tegen de provinciegrens, dicht bij de snelweg. En volgens makelaars zitten Beernem, Tielt en Ruiselede wel degelijk in de lift bij (oud-)studenten.
 1. Tijdens lambiekmaand in oktober krijg je met deze 10 activiteiten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekarrangementen en fietstochten
  PREMIUM
  Pajottenland en Zennevallei

  Tijdens lambiek­maand in oktober krijg je met deze 10 activitei­ten de smaak te pakken: Van workshops tot lambiekar­ran­ge­men­ten en fietstoch­ten

  Oktober is lambiekmaand in Pajottenland en de Zennevallei. Een hele maand kunnen bezoekers deelnemen aan tal van activiteiten, wandelingen, workshops en fietstochten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale lambiekarrangementen in lokale hotels en open brouwerijdagen. Wij zochten alvast de leukste 10 activiteiten speciaal voor jou uit!
 2. Bouw van stormmuur op de Zeedijk van Blankenberge start op 3 oktober
  Blankenberge

  Bouw van stormmuur op de Zeedijk van Blankenber­ge start op 3 oktober

  Op maandag 3 oktober start het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) in samenwerking met het Lokaal Bestuur Blankenberge met de bouw van een stormmuur op de Zeedijk, van aan de Vuurtoren tot aan de Van Praethelling. “Omdat het muurtje amper 40 cm hoog is, zal het dus ook dienst doen als zitbank. Een extra troef voor inwoners en bezoekers die zich even willen verpozen na een deugddoende wandeling”, zegt burgemeester Björn Prasse (Open Vld).