Zo ziet instant geluk eruit: vrienden van ‘De wereld rond met 80-jarigen’ zien elkaar voor de eerste keer terug

Mariette heeft maar liefst 25.400 volgers op Instagram.
Karolien Coenen Mariette heeft maar liefst 25.400 volgers op Instagram.
Zelfs de grootste brombeer zou smelten als hij zag hoe René Lismont zijn vrienden vandaag in Velm ontving. Acht weken lang zag René de wereld samen met een groep 80-jarigen in gezelschap van Sieg De Doncker en Olga Leyers. De senioren reisden samen naar Dallas, Mexico, IJsland, Dubai, Zuid-Afrika, Bangkok, Mongolië en Japan. Het avontuur duurde 36 dagen en de bende deed 8 verschillende landen verspreid over 4 continenten aan en … veroverden de Vlaamse harten.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

René, 85 en daarmee de oudste van het programma, ontving vandaag Amanda, Willy, Adi, Aureel, Mariette, Vital, en Elise in het Triamant, een woonleef-concept in Velm bij Sint-Truiden. “Vandaag komt mijn wens uit. Het is één van de schoonste dagen van mijn leven”, riep de charmante kwajongen met twinkelende blauwe ogen.

Feelgood

Amanda en Willy waren er al, de rest zat nog in een busje op weg naar Haspengouw. René kon zijn geluk niet op. Vandaag gaan ze met zijn allen en Olga en Sieg naar de laatste uitzending kijken. Toen het busje aankwam, kwam ook de zon van tussen de wolken door piepen. Wat zich toen afspeelde, zo moet instant geluk eruit zien. Een ongemeen hartelijk weerzien, tranen vloeiden, er werd gelachen en vreugdekreten klonken tussen de prille bloesems. De ‘feelgood’ serie was dus echt. Zoveel is duidelijk. Iedereen blijft bij Renéé slapen, of tenminste toch op het domein Triamant. Morgen staat er onder meer een bezoek aan de Haspengouwse bloesems op het programma.

Karolien Coenen

Populair bij de studenten

Amanda De Staelen uit Kapellen is 84 maar in haar staalblauwe ogen verdrinkt nog elke man. “Toen het programma op tv liep, begonnen mensen mij op straat te herkennen en aan te spreken. Stuk voor stuk positieve reacties. Weet u, zelfs de studenten van de Universiteit Antwerpen riepen mij na om met mij op de foto te gaan. Dat heeft wel een beetje met mijn zus te maken. Ons Annemie is 73 maar studeert nog Oude Geschiedenis aan de UA.  Zij maakte reclame bij de studenten om naar het programma te kijken. Maar vandaag ga ik verder genieten om samen met mijn vrienden naar de laatste aflevering te kijken.”

Zelden een man zo gelukkig gezien. René Lismont springt rond als een dartel veulen.
Karolien Coenen Zelden een man zo gelukkig gezien. René Lismont springt rond als een dartel veulen.

Tranen

René springt van Adi over Willy naar Mariette. Vandaag valt voor hem Kerstmis, Pasen en Sinterklaas op dezelfde dag. Wanneer hij Sieg ziet, die met een headset op een interview geeft aan Radio 2, herkent hij hem eerst niet. Maar dan dringt tot René door dat zijn copain Sieg voor hem staat en springen de tranen in zijn ogen. “Mijn nieuwe familie is vandaag hier. Wat een mooie dag.”

Willy tilt Elise de lucht in.
Karolien Coenen Willy tilt Elise de lucht in.
Elise is blij dat ze na een lange rit in het busje aankomt in Velm.
Karolien Coenen Elise is blij dat ze na een lange rit in het busje aankomt in Velm.
Amanda is dolblij om haar Sieg terug te zien.
Karolien Coenen Amanda is dolblij om haar Sieg terug te zien.
René is er helemaal klaar voor.
Karolien Coenen René is er helemaal klaar voor.
De cafévrienden van Willy hadden iets georganiseerd in café De Grot in Wezel, maar Willy besloot toch naar Velm af te zakken.
Karolien Coenen De cafévrienden van Willy hadden iets georganiseerd in café De Grot in Wezel, maar Willy besloot toch naar Velm af te zakken.
Karolien Coenen
René Lismont
Karolien Coenen René Lismont
Aureel wordt geknuffeld door Amanda.
Karolien Coenen Aureel wordt geknuffeld door Amanda.
Willy en Aureel.
Karolien Coenen Willy en Aureel.
Willy heeft zijn vakantiehoed opgedaan.
Karolien Coenen Willy heeft zijn vakantiehoed opgedaan.
De 80 jarigen kijken samen met Olga en Sieg naar de laatste aflevering.
Karolien Coenen De 80 jarigen kijken samen met Olga en Sieg naar de laatste aflevering.
De 80 jarigen kijken samen met Olga en Sieg naar de laatste aflevering.
Karolien Coenen De 80 jarigen kijken samen met Olga en Sieg naar de laatste aflevering.
De 80 jarigen kijken samen met Olga en Sieg naar de laatste aflevering.
Karolien Coenen De 80 jarigen kijken samen met Olga en Sieg naar de laatste aflevering.
De 80 jarigen kijken samen met Olga en Sieg naar de laatste aflevering.
Karolien Coenen De 80 jarigen kijken samen met Olga en Sieg naar de laatste aflevering.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • nicole meerts

  Mijn man en ik vinden het een fantastisch programma en hebben met volle teugen genoten van de reis rond de wereld met 80-jarigen. Het zijn allemaal fantastische mensen. Dat ze deze wereldreis gemaakt hebben op hun leeftijd dwingt respect af. Ook al waren wij er niet bij, we werden helemaal meegezogen in dit avontuur. Laat het volgend seizoen maar komen. Deze mensen zijn vrienden voor het leven. Hun geluk, optimisme en blije gezichten maakt van mij een gelukkig mens.

 • PEGGY BRABANTS

  Fantastisch

 • Sonja Bernaerts

  Ik vond het een prachtreeks, eindelijk een POSITIEF programma, het deed deugd om te zien hoe neezeggers mensen genoten. De jonge begeleiders waren ook super !

 • M Moreels

  Nog écht geluk en veel plezier ! krijg er de tranen van in mijn ogen.... Olga en Sieg : jullie zijn toppers.