Voormalig hotel is sportinternaat voor jeugd STVV

Voorzitter Bart Lammens met een jeugdspeler in een kamer van het sportinternaat.
Foto Dalemans Voorzitter Bart Lammens met een jeugdspeler in een kamer van het sportinternaat.
Het voormalige Cicindria Hotel in de Abdijstraat in het centrum van Sint-Truiden biedt sinds 1 juli officieel huisvesting aan jonge spelers van STVV. Het hotel werd eind maart overgenomen door de bvba Lammens van STVV-voorzitter Bart Lammens en zette op 30 juni definitief de activiteiten als hotel stop. "Vanaf nu kan je het dus een sportinternaat noemen", aldus Lammens.

Met vijfentwintig kamers en twee appartementen is het voormalige Cicindria Hotel in het centrum van Sint-Truiden de ideale plek voor het sportinternaat van STVV. "De accomodatie is bedoeld om spelers van zo'n 16 tot 20 jaar oud in onder te brengen. Vroeger was het zo dat we spelers die uit alle windrichtingen van het land of zelfs de wereld kwamen, altijd onderbrachten in een appartement ergens in de nabijheid van de stad en hen een auto gaven. Eigenlijk werden ze dus een beetje aan hun lot overgelaten. Dat willen we met ons sportinternaat doorbreken", aldus Lammens. "Aangezien het internaat in het centrum is, hebben de jongens genoeg mogelijkheden om op eigen houtje de buurt te ontdekken, maar toch is de sociale controle, door bijvoorbeeld de kameraden op het internaat, sterk."


In en rond het hotel vinden de spelers alles wat ze nodig hebben. "We hebben achter het hotel brasserie Butterfly kunnen overnemen. Dat is voortaan het privé-restaurant waar de spelers die in het sportinternaat verblijven kunnen eten. In de ruimte hiernaast wordt momenteel ook een lounge ingericht waar de spelers zich kunnen ontspannen. Voor de jongens die nog op school zitten hebben we akkoorden gesloten met scholen in Sint-Truiden en Waremme", besluit Lammens. (FKS/WVB)