Vijfde editie van Fighters Against Cancer levert 60.166 euro op

Bert Vanmechelen en de El Bandido's.
Dirk Selis Bert Vanmechelen en de El Bandido's.
“Het werd een speciale en succesvolle editie, met meer dan 2.000 mensen die langskwamen ”, zegt organisator Bert Vanmechelen. 

“We organiseerden dit keer ook echte thaiboks- en MMA-gevechten. Uiteraard gingen de traditionele demonstraties van andere gevechtssporten ook gewoon door. Bijzonder was het feit dat er ook absolute vechtsportlegendes aanwezig waren, zoals Thom Harinck, Gerard Gordeau en Jan Oosterbaan. Maar er was ook een kinderdorp, cocktailbar en foodtrucks.”

“De opbrengst van de benefiet, een bedrag van maar liefst 60.166 euro gaat dit jaar naar Kickcancer, een stichting van openbaar nut die nauw samenwerkt met het Fonds KiCa, een fonds voor onderzoek in pediatrische oncologie, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Nieuwe behandelingen vinden, bestaande behandelingen verbeteren en kinderkanker voor eens en voor altijd zo ver weg trappen dat ze nooit, maar dan ook nooit meer terugkomt. Enkel een gezamenlijke inspanning zal ervoor zorgen dat kinderkanker de wereld uit wordt geholpen en dat kinderen sneller en beter genezen. Ik betreur evenwel het feit dat er elk jaar een hetze gemaakt wordt rond het hele evenement, maar dat er nu ook voor de vijfde keer op rij geen enkel incident heeft plaatsgevonden. Ziet u, ook de El Bandido’s zijn maar mensen met het hart op de juiste plaats”, besluit Vanmechelen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.