Vijf zwaargewonden na klap met politiewagen

De politiewagen was zwaar verhakkeld. Twee agenten moesten bevrijd worden.
Marco Mariotti De politiewagen was zwaar verhakkeld. Twee agenten moesten bevrijd worden.
Aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden is zondagochtend rond 4 uur een zwaar ongeval gebeurd. Twee voertuigen waaronder een politiewagen botsten op elkaar.

Over de exacte omstandigheden bestond deze nacht nog geen duidelijkheid. De witte bestelwagen greep de politiewagen in de flank toen die laatste mogelijk een manoeuvre maakte. De klap was zo hevig dat de politiewagen een veld in werd geslingerd.

De brandweer moest ter plaatse komen om twee agenten van politie Gingelom-Nieuwerkerken-Sint-Truiden te bevrijden. De bevrijding op zich duurde maar liefst meer dan een uur. “De twee collega’s raakten gewond, en moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt korpschef Steve Provost.

De vaststellingen werden door de collega’s van politiezone Borgloon gedaan. Een verkeersdeskundige zit ook op de zaak. Ook in het ander voertuig raakten drie inzittenden gewond. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis van Hasselt. 

De drie inzittenden raakten gewond.
Marco Mariotti De drie inzittenden raakten gewond.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.