Verenigingen kunnen nog tot eind 2020 in Oud Atheneum blijven

De verenigingen in het Oud Atheneum kunnen er nog tot eind 2020 hun activiteiten verderzetten.
Karolien Coenen De verenigingen in het Oud Atheneum kunnen er nog tot eind 2020 hun activiteiten verderzetten.
De verenigingen in het Oud Atheneum kunnen er nog tot eind 2020 hun activiteiten verderzetten. Dat is een jaar langer dan oorspronkelijk was voorzien. Daarmee maakt het stadsbestuur van Sint-Truiden een einde aan de onzekerheid waarin de verenigingen verkeerden.

Een jaar geleden kregen de verenigingen van het Oud Atheneum het nieuws dat ze tot eind 2019 in het gebouw konden verblijven. Die termijn wordt nu met een jaar verlengd. “Om iedereen de best mogelijke oplossing te bieden en de garantie te geven dat de activiteiten kunnen worden voortgezet, houden we het Oud Atheneum nog een jaar langer open. De verenigingen kunnen er dus tot eind 2020 aan dezelfde voorwaarden als vandaag verblijven”, zegt schepen van Gebouwen Hilde Vautmans (Open Vld).

Kerken

Ondertussen zoekt het stadsbestuur samen met verenigingen verder naar een alternatief. Zo zijn er voor de meeste verenigingen meerdere mogelijkheden in het cultuurcentrum De Bogaard, de GAZO, de voormalige Sint-Ritaschool, de nieuwe ontmoetingscentra in Zepperen, Runkelen en Halmaal, diverse erfgoedpanden, niet-prioritaire kerkgebouwen, rust- en verzorgingstehuizen en scholen. “Wij doen ons uiterste best om voor de verenigingen van het Oud Atheneum in de loop van volgend jaar een nieuw onderkomen te zoeken. We plannen daarom begin 2020 opnieuw een persoonlijk gesprek hierover met hen”, besluit Vautmans.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.