Vechtsportvriend 'Noes' herdacht met minuut stilte en luide schreeuw

De clubleden hielden geknield een minuut stilte voor hun overleden vriend Noessaïr.
Mine Dalemans De clubleden hielden geknield een minuut stilte voor hun overleden vriend Noessaïr.
Bij de Truiense vechtsportclub 'Death Row' overheerst grote droefenis. Hun lid en goede vriend Noessaïr Lassoued (25) verongelukte afgelopen weekend bij een ongeval op de autosnelweg waarbij hij voor een ree moest uitwijken. Om hem nog een laatste eer te betonen, werd de training gisteren even onderbroken voor een sereen moment van bezinning.

"Het is een erg droevige affaire. We houden een minuut stilte voor 'Noes' en geven hem het afscheid van een echte thaibokser", vertelde een geëmotioneerde sensei Dirk Geerts gisteren aan de tientallen leden van de Truiense vechtsportclub Death Row. Na een geknielde minuut stilte schreeuwden de boksers nog een laatste keer 'Osu' als blijk van respect en waardering voor hun overleden vriend, die sinds 2008 deel uitmaakte van de club.

Grote broer

"Het is nog niet goed tot ons doorgedrongen dat Noes er niet meer is", klinkt het bij Hamza (21) en Samir (17), twee goede vrienden van Noessaïr. "We kenden hem van kleins af aan en groeiden samen op in Nieuw Sint-Truiden. Hij nam ons op sleeptouw en introduceerde ons in de vechtsport en bij de Death Row-familie. Hij was als een grote broer die ons beschermde en altijd voor ons klaar stond. Dat hij ons op deze manier veel te vroeg verlaat, is moeilijk te begrijpen. Gelukkig vinden we binnen de club heel wat steun bij elkaar om door deze moeilijke periode te komen." (WVB)