VDAB bouwt vrije inloopuren in Limburg af

“Het klopt dat de vrije inloopuren in de VDAB vestiging Sint-Truiden aangepast worden. Trouwens in alle Limburgse vestigingen" zegt Tinne Lommelen, directeur VDAB Limburg
RV “Het klopt dat de vrije inloopuren in de VDAB vestiging Sint-Truiden aangepast worden. Trouwens in alle Limburgse vestigingen" zegt Tinne Lommelen, directeur VDAB Limburg
De VDAB Limburg zal vanaf 3 juni de vrije inloopuren in haar vestigingen in Limburg afbouwen. Wie buiten deze uren wil langskomen, zal dan online een afspraak moeten maken. Raadslid Ludwig Vandenhove maakt zich zorgen. “Wat met diegenen die niet met computers kunnen werken?”, wilde hij weten.

Vanaf maandag 3 juni 2019 zal de VDAB in Sint-Truiden enkel nog op dinsdag- en donderdagvoormiddag open zijn van 9 tot 12 uur. “Zulke maatregelen treffen vooral diegenen die het al het moeilijkste hebben op de arbeidsmarkt. Alles moet tegenwoordig via websites en sociale media. Maar wat met diegenen die daar niet over beschikken of er niet kunnen mee werken?”, vraagt raadslid Ludwig Vanhove zich af.

Dienstverlening op maat

“Het klopt dat de vrije inloopuren in de VDAB vestiging Sint-Truiden- maar ook elders in Limburg- aangepast worden”, zegt Tinne Lommelen, directeur VDAB Limburg. “Het aantal uren dienstverlening blijft hetzelfde, maar er wordt meer op afspraak gewerkt. Zo komen er meer uren vrij om de kwetsbare werkzoekenden op maat te helpen. En we vermijden zo lange wachttijden. De nieuwe regeling gaat in vanaf 3 juni. De VDAB  zal  -zoals afgesproken  met de sociale partners- de lokale besturen informeren, zodat hun inwoners op een correcte manier op de hoogte kunnen gebracht worden van deze wijzigingen.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.