Uitbreiding zone 30 wordt teruggeschroefd

Liberalen halen slag thuis, alles blijft schijnbaar bij het oude

Het Truiense schepencollege beslist vandaag om de eerdere aangekondigde zone 30 terug te schroeven.
Uitbreiding Zone 30 wordt zo goed als volledig teruggeschroefd
Karolien Coenen Uitbreiding Zone 30 wordt zo goed als volledig teruggeschroefd

"De verkeersveiligheid in onze binnenstad is voor ons als voltallig gemeentebestuur een prioriteit, maar we willen ook dat er draagvlak is voor de maatregelen die we nemen. Daarom heb ik voorgesteld om van de uitbreiding van zone 30 in de binnenstad eerst een proefproject te maken. Dat gaan we eerst grondig evalueren alvorens we een definitieve beslissing nemen," zei burgemeester Veerle Heeren op 6 augustus.

Over enkele straten word vandaag nog gediscussieerd
DS Over enkele straten word vandaag nog gediscussieerd

Tijdens de proefperiode werden bestuurders, fietsers en voetgangers bevraagd en werden ook de scholen betrokken. Uit die bevraging zal naar alle waarschijnlijkheid blijken dat dit draagvlak dus niet werd gevonden.

Speeltijd is voorbij

Schepen Pascal Vossius houdt vandaag zijn laatste schepencollege
Borgerhoff Schepen Pascal Vossius houdt vandaag zijn laatste schepencollege

De liberalen hebben hun coalitiepartner CD&V hun speeltijd met de uitbreiding van de zone 30 gegund. Nu is die speeltijd voorbij en wordt de uitbreiding teruggeschroefd. Vermoedelijk blijft alles bij het oude.

"Vandaag staat de herziening van de zone 30 op het college. We gaan met beide partijen in overleg en beslissen welke aanpassingen er zullen komen op basis van de evaluatie van de afgelopen twee maanden" zegt een diplomatische Pascal Vossius (Open Vld) tijdens zijn laatste schepencollege.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.