Turnkampioene Nina Derwael wordt sportambassadrice

Burgemeester Veerle Heeren en schepen van Sport onthullen het bord voor Europees kampioene Nina Derwael. Ze wordt meter van de Truiense sportclubs.
Foto Mine Dalemans Burgemeester Veerle Heeren en schepen van Sport onthullen het bord voor Europees kampioene Nina Derwael. Ze wordt meter van de Truiense sportclubs.

De 17-jarige Nina Derwael is nog maar net terug in het land nadat ze als eerste Belgische gymnaste ooit een gouden medaille behaalde op het EK turnen. In het Roemeens Cluj-Napoca deed niemand beter op de brug dan de Truiense. Zondag werd Derwael in de bloemetjes gezet door de stad en werd in één klap gebombardeerd tot sportambassadrice. Ze volgt daarmee Rode Duivel-doelman Simon Mignolet op. Hij wordt peter en Nina meter van het sportgebeuren in Sint-Truiden. Dat ze de titel nu echt te pakken heeft, beseft Derwael intussen maar al te goed. "En toch gaat het normale leven gewoon verder. De trainingen worden rustig opgebouwd, om uiteindelijk alles in te zetten voor het WK eind dit jaar. Naast het trainen ga ik gewoon weer naar school, hoewel ik de laatste dagen heel wat interviews heb moeten afnemen." De Olympische Spelen van Tokio in 2020 zijn één van haar hoofddoelen voor de toekomst. "Maar eerst focussen op het WK." (MMM)