Truiense Kinderraad opent nieuwe bivakzone in Kerkom

De Truiense kinderraad opent de nieuwe bivakzone
RV De Truiense kinderraad opent de nieuwe bivakzone
Vanaf vandaag kan je in Sint-Truiden kamperen. De stad Sint-Truiden heeft in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos een avontuurlijke bivakzone in Kerkom ingericht. De kinderraadsleden openden de kampeerplaats.

Wie houdt van natuur en avontuur, kan vanaf 1 juni in Haspengouw terecht op één van de zeven paalkampeerplaatsen langs het wandel- of fietsroutenetwerk. De gloednieuwe kampeerplaats in Kerkom (bij de kruising van de Hoekstraat en de Borloweg) is er daar ééntje van. Hier kunnen toeristen, maar ook jeugdverenigingen volop genieten van wat de natuur te bieden heeft. De paalkampeerplaatsen hebben  een platform waar je een tentje op kan zetten, een composttoilet en een handpomp met stromend water. De rest voorzie je zelf. De locatie is enkel te voet of met de fiets bereikbaar, auto’s  zijn niet toegelaten. Op enkele plaatsen kan je ook een kampvuurtje maken.

Voorsmaakje

Om voorbijgangers al een voorsmaakje te geven van hoe leuk het toeven is op de kampeerplaats, kleedden de leden van de Kinderraad de bivakzone gezellig in met een tent, tafel, stoelen en vlagjes. De kinderen boden de voorbijgangers een verfrissend drankje aan en nodigden hen uit om samen een leuk spel te spelen. Op die manier willen ze iedereen laten weten dat kamperen één groot feest is.

Kampeerpakket

“Omdat de bivak zones enkel met de basisvoorzieningen uitgerust zijn, kwam de kinderraad op het idee om een kampeerpakket aan te bieden aan de geïnteresseerde avonturiers”, zegt schepen van Jeugd en Toerisme Hilde Vautmans. “Om het kampeerders zo aangenaam mogelijk te maken wordt er een kampeerpakket ter beschikking gesteld bij de dienst Jeugd van de stad Sint-Truiden. In dit pakket zitten een pomp, plastiek borden en bestek, een zaklamp, een EHBO-kit en nog veel meer leuke en handige kampeeritems. Er wordt een waarborg van 50 euro gevraagd”, aldus Vautmans.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.