Truiens koppel gestrand op tropisch eiland in Filipijnen: “Het klinkt romantisch, maar we willen zo snel mogelijk naar huis”

Truienaar Dieter Vanham (29) en zijn vriendin Elina Sevenants (23) zitten vast op de Filipijnen.
RV Truienaar Dieter Vanham (29) en zijn vriendin Elina Sevenants (23) zitten vast op de Filipijnen.
Truienaar Dieter Vanham (29) en zijn vriendin Elina Sevenants (23) zitten al dagen vast op de Filipijnen. “We geraken maar niet op een betaalbare vlucht naar huis”, zegt het koppel.

“Het grootste probleem is dat we vanuit Cebu (de tweede stad van de Filipijnen red.)  niet naar Manilla mogen vliegen”, legt Dieter Vanham (29) uit. “We hebben een terugvlucht vanuit Manilla, maar voorlopig geen manier om daar te geraken.” 

“Een bijkomend probleem is dat er voorlopig slecht en onzeker gecommuniceerd wordt door het consulaat van België in Cebu en de Belgische ambassade. Ze vertelden ons dat als we een vlucht van Manilla naar België hadden voor vandaag, er een militair vliegtuig ons naar Manilla kon brengen zodat we de vlucht konden halen. Wij boekten dus een vlucht en zijn bij het ochtendgloren naar de luchthaven in Cebu gegaan, maar daar wist niemand van iets. Nu zitten we terug in ons hotel, waar de kosten ook beginnen op te lopen.”

Parijs

“We wachten op duidelijke info alvorens nog extra vluchten te boeken of naar de luchthaven te trekken”, gaat Dieter verder. “Er zijn ook rechtstreekse vluchten van Cebu naar Brussel maar die vliegtickets kosten nu al 3.000 euro. Naar Parijs is goedkoper, maar wie zegt dat de Fransen ons België zullen binnenlaten? Gestrand op een tropisch eiland, het klinkt romantisch, maar we willen toch zo snel mogelijk naar huis. De onzekerheid begint te knagen.”