Truiens Carnaval verlaat Stayen wegens te duur

Carnavalszittingen vinden voortaan plaats in nieuwe stadsfeestzaal ‘de Gazo’

En daar komen de pluimen... de officiële statiefoto van de Orde van de Commeduur 2019
RV En daar komen de pluimen... de officiële statiefoto van de Orde van de Commeduur 2019
Het nieuwe jaar moet nog beginnen of daar komen de carnavalspluimen al. De stadscarnavalsvereniging Orde van de Commeduur trapt de campagne op gang voor hun eerste ‘Prinsen Pronkweekend’. Opvallend, beide carnavalszittingen vinden plaats in de nieuwe stadsfeestzaal ‘de Gazo’ aan het station. Stayen, honderd meter verder op, bleek te duur.

“Op zaterdag 19 januari organiseren we een carnavalsschlagerfestival boordevol ambiance met onder andere Yves Segers en Fabrizio, het Maastrichter Vastenavond-fenomeen Frans Theunisz en de Nederlandse partyknallers de Lawineboys, het Duitse Oktoberfestduo Otto und Marie. Ook de spectaculaire dansgarde Vegder Diddeldöppcher uit St Vith en de Oppenheimers blaaskapel uit Velm tekenen present”, vertelt Rudi Festraerts van de Orde Van de Commeduur.

Te duur

“Vorige jaren vonden onze zittingen plaats in de feestzalen van Stayen, maar die waren te duur. We willen weer de sfeer van de legendarische zittingen in de Manège krijgen. Doordat de nieuwe locatie minder kost dan de feestzaal van Stayen wordt de toegangsprijs ook goedkoper. Op zaterdag betaal je voor een zitplaats maar elf euro en voor een plaats aan een statafel vijf euro. Zondag is de toegang vijf euro. Vorige jaren lokten de Prinsen Pronknachten telkens duizend toeschouwers. Nu is het aantal plaatsen beperkt en daarom wordt het evenement opgesplitst over twee dagen. De mensen kunnen de zittingen ook volgen in de lounge, deels door de glazen afschermvensters en verder staan er grote tv-schermen waarop alles live wordt uitgezonden”, vertelt Festraerts.

100 % Truiens

Zondagnamiddag serveert de Orde van de Commeduur een puur Truiense zitting met Phil Kevin, Freddy Davis en Robby Strauven. Zowel tonredenaar Christophe Elen als het team van de Bóddelkèèr zorgen voor de komisch noot. Er zijn uiteraard ook optredens en sketches  van de Truiense carnavalsverenigingen. Stadsprinscarnaval Dimitry den eerste en zijn stadsjeugdprinsescarnaval Lina de eerste presenteren elk hun carnavalsliedje en uiteraard zingen Stefan en Rudi de nieuwe Truiense carnavalsschlager ‘Heilaba! Wa is da?’

De deuren openen om 13 uur. Het aantal zitplaatsen is beperkt, dus tijdig reserveren is aangeraden. Bestellen kan op www.raadvanelf.be/prinsenpronknacht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.