Truienaar Lars Haesen lanceert vernieuwend retailmodel ‘Upstores’ voor starters in Olen

Op 1 juli opent de eerste vestiging van Upstores in Shoppingpark Olen.

De shops van 12 tot 28 m² worden ingevuld door starters, pop-ups, services, outlets en webshops.
RV De shops van 12 tot 28 m² worden ingevuld door starters, pop-ups, services, outlets en webshops.
Op het drukbezochte shoppingpark Olen, boven bekende winkels als H&M, Jisk en Maison du Monde start Lars Haesen met een nieuw retailconcept voor starters. Hij gaat er 1000m2 inrichten als een  moderne versie van een souk.

“Dertig  shops en een foodcourt maken het gezellig kuieren of relaxen met een snack en een koffie. De shops van 12 tot 28 m² worden ingevuld door starters, pop-ups, services, outlets en webshops. Waar de klassieke retail meer naar online verkoop kijkt, doen wij het net andersom. De webshop heeft als beperking dat zijn product niet tastbaar is” vertelt ondernemer Lars Haesen.  “Upstores laat hun toe om een shop als test- of afhaalpunt te gebruiken. Er is doelbewust gekozen voor beperkte openingsuren. Enkel vrijdag, zaterdag en zondag. Zo wordt er geconcentreerd op het hoogste aantal bezoekers, maar vooral geloven wij dat onze shops als bijberoep voor starters of extra verkooppunt bij ervaren ondernemers moeten functioneren. Op die manier is de investering in personeel en tijd het meest rendabel.”

Lage huurprijs

“Rendabiliteit staat centraal voor onze huurders. De 12m2 shops worden verhuurd voor 375€ per maand” gaat Haesen verder. “Op die manier hopen we starters te overtuigen om de stap naar het ondernemen te maken. Ze kunnen ook iedere maand gewoon stoppen met huren, zodat ze niet gebonden zijn aan de risico’s van een langdurig huurcontract. Als wij merken dat deze starters succesvol zijn, dan kunnen we ze begeleiden met de doorstart naar een leegstand winkelpand in de nabijgelegen gemeenten. Upstores wil voor de bezoeker een shopping beleving creëren, en voor de uitbater originele mogelijkheden scheppen om te starten, te experimenteren en verkoop te genereren. En niet onbelangrijk: Shoppingpark Olen biedt ruime en onbeperkte gratis parking.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.