Trudo komt tot leven in musical tijdens Trudofeesten

De organisatoren van de Trudofeesten pakken uit met een massaspektakel op de Grote Markt met een gerenommeerde cast, waaronder Helle Vanderheyden (tweede van rechts), Christophe Elen (links), Ilse La Monaca (derde van links) en Yanni Bourguignon (rechts).
Danny Claes De organisatoren van de Trudofeesten pakken uit met een massaspektakel op de Grote Markt met een gerenommeerde cast, waaronder Helle Vanderheyden (tweede van rechts), Christophe Elen (links), Ilse La Monaca (derde van links) en Yanni Bourguignon (rechts).
De Trudofeesten in Sint-Truiden op zaterdag 21 en zondag 22 september beloven een memorabele editie te worden. Hoogtepunt is het massaspektakel, een musical met speciale effecten en een gerenommeerde cast en crew.

Tijdens het weekend van 21 en 22 september is het centrum van Sint-Truiden het decor van een stadsfestival ter ere van Sint-Trudo. Met deze herdenkingsfeesten herdenkt de stad om de zeven jaar haar stichter, een symbolische traditie die teruggaat tot 1893. “Tijdens deze editie kunnen bezoekers twee dagen genieten van straattheater, tentoonstellingen en optredens. Blikvanger is de Trudomarkt, waar streekproducenten hun artikelen voorstellen en lokale culturele verenigingen hun werking presenteren. Dit alles brengt het publiek perfect in de stemming voor de apotheose ’s avonds: het massaspektakel op de Grote Markt”, vertelt burgemeester Veerle Heeren. Tijdens een musical met speciale effecten wordt het leven van Trudo verrassend en magisch gereconstrueerd. 

Het verhaal

De stad Sint-Truiden werkt met een eigen verhaal, gebaseerd op de stichter van de stad en zijn mirakels. Sinds de brand in de abdij huist de Heilige Trudo in de catacomben van Brustem Poort. In alle rust en weg van de drukte vervult Trudo zijn verplichtingen als beschermer van de stad. Zijn rust wordt ‘verstoord’ door Amélia, een klein meisje uit het vluchtelingencentrum, die het feestgedruis volgde en zo bij Trudo belandt. Hij neemt haar mee op een magische tocht door zijn verhalen over hem en zijn Sint-Truiden.

Ervaren productiecrew

Voor het massaspektakel doet de stad een beroep op een ervaren productieploeg. Hannes Vandersteene, bekend van de Ketnet-reeks GoGoGo neemt de regie voor zijn rekening. Hij wordt bijgestaan door Truienaar Frank Nijssens, die zijn sporen al verdiende in het lokale toneelcircuit en als leerkracht in de Academie Haspengouw. Matthew Michel, onder andere bekend van Ghost Rockers en de musical Spamalot, is verantwoordelijk voor de choreografie. De zangers worden begeleid door stemmencoach Goele De Raedt, die al meerdere musicals op haar palmares heeft staan. Fonny De Wulf, componist van de muziek van Flikken en Windkracht 10, verzorgt de muziek.

Bekende cast

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Truienaar Christophe Elen, Ilse La Monaca, Helle Vanderheyden en Yanni Bourguignon. Elen neemt de rol van Sint-Trudo voor zijn rekening. La Monaca (De Buurtpolitie) speelt de moeder van Amélia. Vanderheyden, beter bekend als Prinses Iris in Prinsessia en als Martha in de Kotmadam, zal op het podium schitteren als Marie-Angelique, maîtresse van Lodewijk XIV, die als historisch figuur ook verbonden is met de geschiedenis van de stad. Bourguignon (Familie) speelt de rol van Cornelis, poortwachter van de stad Sint-Truiden en tegelijk musicus/romanticus.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.