Tom Herk genomineerd in internationale kunstwedstrijd

VB Beton uit Borgloon neemt het op tegen American Express

De opbouw van het kaartenhuis van kunstenaar Tom Herck.
Borgerhoff De opbouw van het kaartenhuis van kunstenaar Tom Herck.
Kunstenaar Tom Herck dingt met zijn niet onbesproken kunstwerk “Het Verval” mee in de internationale strijd om " The corporate art awards". Met concurrenten zoals American Express, de nationale bank van Equador en BMW zal hij stevig uit de hoek moeten komen.

Het conflictueuze kunstwerk "Het Verval" is een kaartenhuis dat 60 ton zwaar is en een hoogte heeft van 10 meter. Op elke speelkaart schilderde de kunstenaar de beeltenis van een gewezen wereldleider of een voormalig dictator. Onder andere Queen Victoria, Napoleon maar ook Stalin en Hitler worden afgebeeld. “De afbeeldingen en het kaartenhuis staan symbool voor de fragiele constructie van de verschillende politieke, filosofische en religieuze mens- en wereldbeelden”, legt Herck uit. Ik ben dan ook zeer fier dat ik mag meedingen aan " The corporate art awards" een prestigeuze wereldwijde kunstwedstrijd met kunstenaars die samen een project gerealiseerd hebben met een bedrijf.

Tom Herck
Erik Jamar Tom Herck

Ik moet het opnemen tegen American Express, de nationale bank van Equador, BMW, Deutsche Bank, Google arts & culture, IKEA museum, LEGO en de Bacardi groep

Tom Herck

Het bedrijf VB Beton en kunstenaar Tom Herck nemen het dan ook op tegen de grote jongens zoals: American Express, de nationale bank van Equador, BMW, Deutsche Bank, Google arts & culture, IKEA museum, LEGO en de Bacardi groep Buiten de prijs van de jury is er ook de publieksprijs. Tom Herck roept iedereen dan ook op om naar de link onderaan te gaan en rechtsboven op het hartje te klikken. Op die manier breng je je stem uit. “Als een relatief kleine speler het opnemen tegen deze internationale giganten en de prijs mee nemen naar België, Haspengouw en Sint-Truiden zou iedereen in deze streek enorm trots maken. De prijzen worden uitgereikt tijdens een ceremonie op 28 november in het Europees Parlement in Brussel.” klinkt het bij de ambitieuze kunstenaar.

Klik hier om te stemmen: Het Verval
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.