Tom Boonen investeert in pastabar

ZAAKVOERDERS 'L'ANGELO ROSSO' NEMEN UITBATING OP ZICH

Tom, knabbelend op een broodje, met vader André tussen de racewagens in Zolder.
Photo News Tom, knabbelend op een broodje, met vader André tussen de racewagens in Zolder.
Tom Boonen bereidt samen met zijn manager Paul De Geyter en de eigenaars van Italiaans restaurant L'Angelo Rosso uit Sint-Truiden de opening van een pastabar voor. Die opent in een pand in de Plankstraat in Sint-Truiden. "Ik kan nu nog niet te veel verklappen, daarvoor wachten we tot de officiële voorstelling", zegt de Kempense ex-renner.

Het leek niet bepaald de bedoeling dat de ambitieuze plannen van de drie partijen nu al naar buiten zouden komen. "We gaan hier op gepaste moment pas verder over communiceren", klonk het kort bij Filippo Catania. Zijn restaurant L'Angelo Rosso, dat momenteel wordt overgebracht naar het centrum van Brustem, heeft inmiddels al de nodige erkenning gekregen. In november 2015 kwam de Italiaanse zaak zelfs in de culinaire gids Bib Gourmand. Dit gebeurde twaalf jaar nadat Filippo de zaak opstartte met zijn vrouw Roberta Silvestrini, die er als chef aan de slag was. Zij greep enkele keren net naast de titel van 'Lady Chef Of The Year'. De nieuwe zaak met De Geyter en Boonen wordt naar haar genoemd. 'Roberta's pastabar' moet een begrip worden in Haspengouw en op termijn willen de initiatiefnemers van de zaak mogelijk zelfs een keten maken.

Roberta en Filippo in hun zaak L'Angelo Rosso. Zij gaan ook de nieuwe pastabar uitbaten.
Mine Dalemans Roberta en Filippo in hun zaak L'Angelo Rosso. Zij gaan ook de nieuwe pastabar uitbaten.

September

De pastabar in Sint-Truiden zou in het midden van september het levenslicht moeten zien. Boonens' manager Paul De Geyter blijft momenteel oppervlakkig over de exacte plannen. "Ik vind het nog te vroeg om de nodige uitleg te geven", liet hij weten.


Het is in elk geval niet de bedoeling dat Boonen zelf chef-kok wordt, de zaak wordt eerder een investering van zijn kant. In de zaak komt de gezonde Italiaanse keuken centraal te staan, net als 'slow food', de traditionele tegenhanger van fastfood.

Boonens manager Paul De Geyter.
Photo News Boonens manager Paul De Geyter.

Goeie klant

De link tussen Boonen en vaste manager De Geyter is duidelijk en ook de link tussen Tom Boonen en pasta is niet ver te zoeken. De levende wielerlegende kwam in het zuiden van Limburg terecht via zijn manager. Die was al lange tijd vaste klant bij L'Angelo Rosso en van het één kwam het ander. "in de loop van augustus zullen we met meer informatie naar buiten komen. Tot dan werken we allemaal heel hard om er een superproject van te maken", besluit projectmanager Sandra Winters.