Toerisme Sint-Truiden zet ‘Haspengouws goud’ op het menu

Schepen van Toerisme Hilde Vautmans samen met enkele deelnemende restaurantuitbaters.
RV Schepen van Toerisme Hilde Vautmans samen met enkele deelnemende restaurantuitbaters.
Wie lokaal eet, eet gezond én steunt de lokale landbouwers. Vanuit die redenering zet Toerisme Sint-Truiden ‘Haspengouws goud’ op de menukaarten van de horecazaken. In verschillende brasseries en restaurants kunnen inwoners en toeristen tijdens het toeristisch seizoen genieten van verrassende streekgerechten.

Sint-Truiden is de hoofdstad van de Haspengouwse fruitstreek. Appelen, peren, kersen, aardbeien en al hun afgeleide producten: in heel België en ver daarbuiten zijn ze er verzot op. Maar zijn de mensen zich bewust van al dat lekkers dat zo nabij is, dat Haspengouwse goud? Vlak voor de start van het oogstseizoen lanceert Toerisme Sint-Truiden een nieuw initiatief dat lokale producten promoot via de horecazaken. Ze zetten streekbereidingen op het menu.

Volle steun

“Intussen zetten veertien brasseries en restaurants ‘Haspengouws goud’ op het menu. En we voeren gesprekken met andere uitbaters om hetzelfde te doen. Dat is heel belangrijk voor onze landbouwers en fruittelers. Zij zijn bepalend voor de welvaart in onze regio, maar maken door de klimaatverandering en de onstuimige internationale situatie moeilijke tijden door. Nu de horecazaken in het hoogseizoen vol zitten, is het dé gelegenheid om hun mooie producten op een nieuwe manier in de markt te zetten”, zegt schepen van Toerisme en Landbouw Hilde Vautmans.

Ecologische afdruk

“Voedsel dat de halve wereld rondreist voordat het op ons bord komt, heeft een enorme ecologische afdruk. De keuze voor lokale producten is goed voor het milieu, goed voor de Haspengouwse boeren én goed voor onszelf”, besluit burgemeester Veerle Heeren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.